Tratamente naturiste, terapii complementare, produse CaliVita
Prima paginaAfectiuniCatalog produseTerapiiRemedii naturisteAfacerePromotiiPrincipii naturaleStil de viata
Cosul de cumparaturi

Produse adaugate:

 Momentan, cosul dvs. este gol.

Comanda telefonic: 0736.737271

Inapoi, la categoria principala:
Minerale si oligoelemente
Recomanda pagina curenta

  Magneziul

Element chimic (Mg) indispensabil vietii, metal usor (densitatea 1,74); greutatea at. 24,32, alb argintiu, ductil si maleabil, fuzibil la 651°C si care arde in aer cu o flacara alba orbitoare. Folosit in fotografie, pirotehnie etc.. Sangele contine 20 mg (± 2 mg) aproximativ, la litrul de plasma sanguina. Scheletul cuprinde 70% din stocul magnezian al organismului, iar muschiul 21 mg la mie, adica de patru ori mai mult decat calciul. Magneziul este un element plastic si totodata catalitic; de asemenea, constituie un factor de crestere, un tonic general, un regenator celular, un echilibrant psihic si al sistemului vagosimpatic, un drenor hepatic (sporeste secretia biliara), un antiseptic, pe cale interna si externa. Reglementeaza echilibrul calcic, dar, dupa imprejurari, poate avea loc un conflict intre aceste doua metale. Sporeste reactiile de aparare ale organismului, lupta contra anafilaxiei, a imbatranirii, a cancerozei. Dupa unii, se opune trombozelor. Pentru alti cercetatori, este antiarterioscleros. Apreciem ca organismul are nevoie de cca 250 pana la 350 mg pe zi. Carenta lui atrage numeroase tulburari. Formele clinice cele mai bine cunoscute ale deficitului magnezian sunt reprezentate de sindroamele de hiperiritabilitate neuromusculara, spasmofilie, anumite tulburari "simpatetice", ca si de accidente cardiovasculare si tromboze.

Studiind rolul antitrombozic al magneziului, anumiti autori au reconfirmat concluzia a numeroase lucrari despre eficacitatea magneziului in prevenirea flebitelor postoperatorii si dupa nastere. Toate acestea ar trebui sa ne indemne sa folosim magneziul in medicina preventiva a numeroase afectiuni. Gasim magneziu in grau, ovaz, orz, porumb, curmale, spanac, cartofi, sfecla rosie, polen si in numeroase alte vegetale si fructe. El reprezinta circa 2,4% din masa terestra.

Prescriptiile lui sunt multiple:

-prevenirea imbatrinirii tesuturilor,
-tremuraturi,
-astenii,
-tulburari digestive,
-afectiuni respiratorii,
-neuro-artritism,
-anumite alergii,
-afectiuni hepato-biliare (constipatie),
-anumite convulsii,
-afectiuni precipitante ca guta si artroza, canceroza.

Conform unor cercetari, organismul uman "fabrica" magneziu. Studii facute in 1959 in Sahara, asupra unor lucratori ocupati cu forajul puturilor petroliere, au demonstrat ca organismul elimina mai mult magneziu decat primeste. Lucratorii pomeniti mai sus au produs, in sase luni, in medie, fiecare, circa 53 g de magneziu-metal. Pentru unii autori, formarea magneziului, la animal, se face pornind de la sodiul din sange. In domeniul vegetal, piantele scot din sol, in medie, circa 20 kg de magneziu la hectar. Cu toate acestea, pamantul arabil, care contine cam 70 kg, de magneziu la hectar, nu-si epuizeaza rezervele, desi nu i se aduc ingrasaminte magneziene.

Clorura de sodiu furnizat fiintelor vii "permite naturii sa fabrice tot magneziul care-i convine si sa arunce restul. Este un deseu eliminat si de aceea aportul magneziului este atat de adesea toxic: la un moment dat se depasesc limitele tolerabile in celule. Este preferabil, deci, sa cercetam aportul magneziului prin elemente transmutabile si sa lasam natura cu rosturile ei, in afara de cazul unei tulburari patologice.

Pentru cei care sunt adeptii vegetalelor si le acorda, in mentinerea sanatatii sau in tratamentul bolilor, o importanta considerabila,trebuie stiut ca se cunoaste, in genere, marea valoare a fierberii legumelor "inabusit". S-a demonstrat ca apa de fierbere ia aproape tot magneziul din varza si din macris, aproape doua treimi din cel din spanac. De aceea, e mai indicat sa se fiarba "inabusit" sau sa se foloseasca zeama in care s-au fiert legumele. S-a afirmat mai sus ca un bun echilibru calcic pare sa se opuna cancerizarii. Rolul magneziului in prevenirea cancerului pare deopotriva demonstrat in prevenirea maladiilor degenerative. Se cunoaste importanta - alaturi de calciu si de magneziu - a fierului, a siliciului, a sulfului, a iodului, a potasiului, a fosforului etc.. Fara indoiala, aproape toate mineralele si oligoelementele ar trebui sa fie citate.

Carenta in magneziu este intalnita in spasmofilii, in starea epileptica, in starile confuzionale, mai ales alcoolice. O simpla adaugare de magneziu poate sa dea eficacitate unei terapeutici pana atunci fara efect, situatie frecventa in tratamentele chimice ale maladiilor psihice. Printre maladiile civilizatiei se claseaza cancerele si tulburarile psihiatrice, indeosebi nevrozele. Ori, magneziul este indicat in canceroze, cat si in bolile mintale, benigne sau grave.

Comentarii (0)

Nume
E-mail ( nu se publica online )
Comentariu
Ca masura de securitate, va rugam sa tastati literele de mai jos exact asa cum apar.
»


Drepturi de autor © Terapii-naturiste.ro 2008 - 2015