Produse adaugate:
Comanda telefonic: 0736.737271
Peste 180 000 de specii cunoscute, o buna parte din ele pentru utilizarile lor in farmacie sau in alimentatie.
- protide (unele contin peste 30 g la 100, fata de carne: 15-20 g; de aceea, pe drept cuvant, sunt numite "carne vegetala"); - minerale-calciu, magneziu, sodiu, siliciu, cobalt, mangan.
- Stimulenti organici si cerebrali. - Remineralizanti.
- anemie, oboseala. - demineralizare. - regimuri fara carne (uremice, de exemplu).
Mod de folosire - dupa varietati: crude, in salata, fierte (fara exces de grasimi).
Exista numeroase lucrari care trateaza despre ciuperci. Cu titlu de curiozitate ne vom aminti ca, in trecut, proprietatile medicinale ale unor anumite varietati de ciuperci erau in mod curent folosite. Astfel, buretele de iasca, nu servea decat la fitile pentru amnare, desi aplicat pe plagi, este un excelent hemostatic. Nicoretele de primavara era indicat diabeticilor, iar falsul Nicorete (Marasmius oreades), provenit din Canada, crud, era luat ca fortificant. Numeroase ciuperci erau cunoscute pentru virtutile lor sudorifice, de slabire sau laxative. Altele, ca buretele de iasca (Fomes Officinalis) se recomanda impotriva transpiratiilor nocturne ale tuberculosilor. Lucrari indelungate vor fi necesare pentru a izola toate principiile active. Dar amatorul de ciuperci va trebui sa cunoasca deopotriva speciile veninoase.