Tratamente naturiste, terapii complementare, produse CaliVita
Prima paginaAfectiuniCatalog produseTerapiiRemedii naturisteAfacerePromotiiPrincipii naturaleStil de viata
Cosul de cumparaturi

Produse adaugate:

 Momentan, cosul dvs. este gol.

Comanda telefonic: 0736.737271

Recomanda pagina curenta

  Bronsita

Ce este si care sunt cauzele?

Este o inflamatie a bronhiilor ale carei simptome sunt tusea puternica, cu flegma verzuie sau galbena, respiratia grea si suierata. Bronsita este produsa in general de infectiile virale sau bacteriene. Sunt mai multe tipuri de bronsita: Tipul rece: tusea apare dupa o raceala, cu multa flegma, subtire si alba; curge nasul si se manifesta aversiune fata de frig. Tipul cald: tuse frecventa si puternica, flegma groasa si galbena, respiratie grea sau suierata si sete. Tipul uscat: tuse uscata, fara flegma (sau cu flegma foarte greu de expectorat) si dureri in gat si ale cavitatii bucale.

Cand trebuie sa mergeti la doctor?

Daca tusea nu se amelioreaza in trei zile, daca aveti febra, daca in expectoratie apare sange, daca sunteti mai in varsta sau aveti o maladie cronica.

Lista simptome / boli si tratament aferent

Indicatii pentru viata de zi cu zi

Daca aveti febra, odihniti-va. Beti multa apa pentru a subtia mucusul. De mare ajutor este ceaiul verde concentrat. Consumati alimente usor digerabile - ridichii, spanac, rosii, boabe de soia, portocale, pere, curmale. Faceti regulat exercitii aerobice - plimbare, jogging sau inot, care este ideal pentru afectiunile pulmonare. Daca aveti tendinta sa faceti bronsita iarna, mariti-va rezistenta la frig. Spalati-va vara cu apa rece pe fata sau pe picioare. Cantati la un instrument de suflat pentru a va stimula miscarile diafragmei. Aceasta poate imbunatati functionarea plamanilor. In cazurile cronice trebuie sa aveti mai multa incredere in dumneavoastra in lupta cu boala. Un factor psihologic negativ slabeste sistemul imunitar si va predispune la crize. Renuntati imediat la fumat. La fumatori, riscul de bronsita este mult mai mare decat la nefumatori. Pastrati locuinta curata si dati frecvent cu aspiratorul. Folositi sisteme de umezire a aerului. Aerul trebuie sa fie improspatat mereu.

Ce nu trebuie sa faceti

Evitati zonele cu aer foarte poluat. Evitati prajelile. Nu consumati alimente condimentate - ardei iuti, usturoi, ceapa verde, mustar si scortisoara. Evitati produsele lactate, acestea maresc secretia de mucus. Nu mancati alimente prea sarate sau prea dulci. Daca aveti probleme ale sistemului respirator superior, mergeti imediat la medic.

Remedii traditionale

Inainte de culcare, loviti usor cu o perie de par, timp de trei minute, meridianele plamanilor. Ele se afla pe partea interioara a bratelor, de la umar pana in varful degetului mare al mainii. Loviti numai pe acesta directie. Repetati procesul o perioada indelungata. Perii stimuleaza toate punctele de pe meridiane, ca in cursul tratarii prin acupunctura. Inhalati aburi de otet: puneti intr-o oala o ceasca de otet si incalziti-1 la foc mic. Turnati-1 intr-un termos si folositi o palnie drept capac. Asezati-va si inhalati timp de 20 de minute aburii din termos. Repetati operatiunea vreme de o saptamana. Aveti grija sa nu va opariti.

Terapie alimentara

Mancati oua cu miere : Ingrediente: un ou, miere. Preparare: spargeti oul intr-un vas si puneti peste el o jumatate de cana de apa si o lingura de miere. Bateti totul bine si fierbeti in aburi, timp de cinci minute. Mancati de doua ori pe zi, mai ales iarna.

Daca aveti bronsita de tipul rece, consumati samburi de caise dulci cu zahar: Ingrediente: 4 g de samburi de caise dulci, o lingura de zahar. Preparare: pisati samburii, puneti-i impreuna cu mierea intr-o cana de apa fierbinte si beti zeama.

Daca aveti bronsita de tipul cald, beti fiertura de masline si ridichi: Ingrediente : 100 g de masline, 100 g de ridichii de iarna. Preparare : puneti intr-o oala ingredientele impreuna cu trei cani de apa si dati-le in clocot. Apoi dati focul la mic si lasati timp de zece minute. Beti zeama.

Daca aveti bronsita de tipul uscat, beti urmatoarea fiertura: Ingrediente: 30 g de rizomi de crini proaspeti, 15 g de samburi de caise dulci, 60 g de orez, o lingura de zahar. Preparare : taiati varful samburilor de caise. Puneti intr-o oala orezul cu trei cani de apa si dati-1 in clocot, apoi lasati 15 minute. Adaugati restul ingredientelor si mai lasati pe foc cinci minute. Beti cantitatea intr-o zi, in doua reprize.

Comentarii (0)

Nume
E-mail ( nu se publica online )
Comentariu
Ca masura de securitate, va rugam sa tastati literele de mai jos exact asa cum apar.
»


Drepturi de autor © Terapii-naturiste.ro 2008 - 2012