Tratamente naturiste, terapii complementare, produse CaliVita
Prima paginaAfectiuniCatalog produseTerapiiRemedii naturisteAfacerePromotiiPrincipii naturaleStil de viata
Cosul de cumparaturi

Produse adaugate:

 Momentan, cosul dvs. este gol.

Comanda telefonic: 0736.737271

Recomanda pagina curenta

  Ddurere cronica calcai

Despre ce este vorba si care sunt cauzele?

Cauza obisnuita a durerii de calcai este inflamatia sau fisurarea acestuia. Alte cauze pot fi apasarea pe un nerv sau artrita.

Cand trebuie sa mergeti la doctor?

Daca durerea va afecteaza viata de zi cu zi sau nu va simtiti mai bine dupa autotratare.

Indicatii pentru viata de zi cu zi

Este bine sa mergeti normal si sa faceti jogging. Dar nu este indicat sa mergeti sau sa stati in picioare multa vreme. Nu purtati decat incaltaminte incomoda sau tocuri inalte. Iarna, trebuie sa va fie intotdeauna cald la picioare.

Ce nu trebuie sa faceti

Nu faceti bai reci la picioare.

Lista simptome / boli si tratament aferent

Remedii traditionale

Puneti intr-o cutie joasa mai multe mingi de tenis si rostogoliti-le sub talpile goale cate cinci minute, de trei ori pe zi. Tineti picioarele alternativ, cate cinci minute, in apa fierbinte (cat puteti suporta) si in apa rece. Loviti-va usor calcaiul de 50 de ori pe zi cu o sticla mare de plastic (din cele pentru racoritoare).

Stati picior peste picior, cu calcaiul afectat sprijinit pe coapsa cealalta. Framantati, frecati si ciupiti cu degetele timp de cinci minute calcaiul, concentrandu-va pe punctul dureros. Loviti usor de zece ori acel punct cu podul palmei. Apoi loviti usor de zece ori zona din jur. Rotiti glezna de cate zece ori in sensul acelor de ceasornic, apoi invers. Apasati usor cu degetul mare, de zece ori, punctul aflat in scobitura din spatele partii de sus a astragalului, in exterior. Apasati usor cu degetul mare, de 10 ori, scobitura din spatele partii de sus a astragalului, in interior. Apasati si framantati usor cu degetul mare punctul aflat in interiorul gleznei, sub varful astragalului. Apasati usor cu degetul mare punctul aflat la patru degete deasupra partii interne a astragalului, chiar in spatele tibiei.

Comentarii (0)

Nume
E-mail ( nu se publica online )
Comentariu
Ca masura de securitate, va rugam sa tastati literele de mai jos exact asa cum apar.
»


Drepturi de autor © Terapii-naturiste.ro 2008 - 2015