Tratamente naturiste, terapii complementare, produse CaliVita
Prima paginaAfectiuniCatalog produseTerapiiRemedii naturisteAfacerePromotiiPrincipii naturaleStil de viata
Cosul de cumparaturi

Produse adaugate:

 Momentan, cosul dvs. este gol.

Comanda telefonic: 0736.737271

Recomanda pagina curenta

  Colita

Ce este si care sunt cauzele?

Colita (sindromul intestinului iritabil) are o gama de simptome care includ, pe langa balonare, diaree si constipatie, si dureri abdominale, provocate de iritarea intestinului gros. Inca nu a fost determinata cauza exacta a colitei, dar este legata adesea de stres, anxietate sau depresie.

Cand trebuie sa mergeti la doctor?

Daca simptomele mentionate mai sus sunt cronice. Indicatii pentru viata de zi cu zi Cand faceti dus dimineata, puneti jetul pe abdomen. Acest masaj cu apa calda amelioreaza circulatia si digestia.

Lista simptome / boli si tratament aferent

Ce nu trebuie sa faceti

Nu beti cafea sau alcool, deoarece stimuleaza peretii deja sensibili ai intestinelor. Nu consumati condimente sau prajeli, pentru ca sunt greu de digerat si ingreuneaza functionarea sistemului digestiv. Nu consumati prea multe alimente reci. Pentru incalzirea lor, in timpul digestiei, este nevoie de un supliment de energie, ceea ce ingreuneaza functionarea sistemului digestiv.

Remedii traditionale

In fiecare seara, cu doua ore inainte de culcare, tineti pe stomac, timp de 20 de minute, un prosop inmuiat in apa fierbinte, acoperit de o folie de plastic si de o perna electrica.

Frecati si framantati cu palma abdomenul in sens invers acelor de ceasornic, timp de trei minute. Incepeti cu ombilicul si largiti treptat cercul. Puneti-va palmele pe spate. Frecati in jos, spre sacrum, pana ce simtiti caldura in abdomen.

Apasati usor, timp de un minut, urmatoarele puncte : Punctul aflat la mijlocul distantei dintre ombilic si marginea inferioara a sternului. Punctul aflat pe linia mediana a abdomenului, la doua degete sub ombilic. Punctul aflat de ambele parti ale ombilicului. Scobitura aflata la patru degete sub muchia inferioara a rotulei si lateral fata de tibie.

Terapie alimentara

Mancati zilnic o portie de iaurt, care ajuta la mentinerea sanatatii florei intestinale, atat de necesare digestiei.

Comentarii (0)

Nume
E-mail ( nu se publica online )
Comentariu
Ca masura de securitate, va rugam sa tastati literele de mai jos exact asa cum apar.
»


Drepturi de autor © Terapii-naturiste.ro 2008 - 2015