Tratamente naturiste, terapii complementare, produse CaliVita
Prima paginaAfectiuniCatalog produseTerapiiRemedii naturisteAfacerePromotiiPrincipii naturaleStil de viata
Cosul de cumparaturi

Produse adaugate:

 Momentan, cosul dvs. este gol.

Comanda telefonic: 0736.737271

Recomanda pagina curenta

  Degeraturile

Ce sunt si care le sunt cauzele?

Degeraturile reprezinta vatamarea pielii si a tesutului subcutanat, provocata de expunerea la ger pe o perioada indelungata. Se manifesta prin furnicaturi, urmate apoi de amorteala. Pielea se inroseste si doare. In cazurile grave, apar basici rosietice sau chiar violete. In majoritatea situatiilor, zonele afectate sunt mainile, picioarele, nasul si urechile.

Lista simptome / boli si tratament aferent

Cand trebuie sa mergeti la doctor?

Daca degeraturile sunt intr-un stadiu grav.

Indicatii pentru viata de zi cu zi

Purtati imbracaminte si incaltaminte calduroasa si lejera, pentru a avea o circulatie sangvina locala mai buna. Daca sunteti in faza initiala (fara basici sparte) introduceti o data pe zi mainile sau picioarele intr-o baie de parafina. Apoi puneti pe zona afectata gel de Aloe vera. Daca sunteti in faza initiala, puteti tine de doua ori pe zi mainile sau picioarele, cate 20 de minute, sub un bec aprins, la distanta care va convine. Apoi puneti pe zona afectata gel de Aloe vera.

Ce nu trebuie sa faceti

Nu frecati cu zapada zona afectata si nu o tineti in apa rece. Nu o incalziti cu apa calda sau la foc. Daca va mananca, nu va scarpinati.

Remedii traditionale

Puneti pe locul afectat cirese: mai intai scoateti samburii. Daca zona afectata este destul de mica, puneti direct ciresele. Daca nu, striviti cateva cirese, puneti-le in tifon si tineti-le pe acel loc intre trei si cinci ore zilnic. De asemenea, puteti unge locul cu alcool de cirese : Ingrediente : 250 g de cirese (cele abia date in parg sunt mai bune; daca nu aveti la indemana cirese proaspete, folositi o conserva), 500 ml de vodca de 40 in volum. Preparare: tineti ciresele in vodca timp de sapte zile. Inmuiati un tampon de vata in alcool si ungeti zona afectata de cinci ori pe zi.

Comentarii (0)

Nume
E-mail ( nu se publica online )
Comentariu
Ca masura de securitate, va rugam sa tastati literele de mai jos exact asa cum apar.
»


Drepturi de autor © Terapii-naturiste.ro 2008 - 2015