Tratamente naturiste, terapii complementare, produse CaliVita
Prima paginaAfectiuniCatalog produseTerapiiRemedii naturisteAfacerePromotiiPrincipii naturaleStil de viata
Cosul de cumparaturi

Produse adaugate:

 Momentan, cosul dvs. este gol.

Comanda telefonic: 0736.737271

Recomanda pagina curenta

  Enurezis

Ce este si care sunt cauzele?

Enurezisul este scurgerea involuntara de urina in timpul somnului, dupa varsta de cinci ani, din cauza faptului ca umplerea vezicii urinare nu trezeste copilul. Cauzele pot fi genetice, legate de stres sau de anumite afectiuni.

Cand trebuie sa mergeti la doctor?

Daca enurezisul se produce frecvent sau daca apar dureri sau sange in urina, copilul trebuie dus la medic.

Indicatii pentru viata de zi cu zi

Incurajati-va copilul. Cearta nu rezolva nimic. Rugati-va copilul sa va ajute la curatatul patului, asta ar putea fi de folos intr-o oarecare masura. Stabiliti-i un program de mers la baie, indiferent daca are sau nu nevoie. Apoi mariti treptat intervalele de timp dintre vizitele la baie. Asigurati-va ca urineaza inainte de culcare.

Lista simptome / boli si tratament aferent

Ce nu trebuie sa faceti

Nu-i dati prea multe lichide seara sau inainte de culcare.

Remedii traditionale

Piper pe ombilic : coaseti un saculet patrat, cu latura de 3 cm, din panza subtire de bumbac. Umpleti-1 cu piper negru macinat si legati-1 bine. Prindeti-1 cu un plasture deasupra ombilicului si schimbati-1 zilnic, timp de o saptamana. Daca apare pe piele o reactie alergica, intrerupeti procedura.

Prindeti foarte usor, de zece ori, intre degetul mare si celelalte degete muschii aflati imediat sub ombilicul copilului. Frecati foarte usor cu palma in jurul ombilicului, in sens invers acelor de ceasornic, pana ce locul se incalzeste. Apasati si framantati foarte usor cu degetul mare, timp de un minut, punctele aflate putin deasupra mijlocului, la doua degete pe ambele parti ale coloanei vertebrale.

Terapie alimentara

Ceai din matase de porumb: puneti intr-o oala 30 g de matase de porumb si doua cani de apa. Dati in clocot si lasati apoi la foc mic, timp de zece minute. Adaugati o lingura de zahar. Dati-i copilului sa bea o data pe zi, timp de zece zile.

Comentarii (0)

Nume
E-mail ( nu se publica online )
Comentariu
Ca masura de securitate, va rugam sa tastati literele de mai jos exact asa cum apar.
»


Drepturi de autor © Terapii-naturiste.ro 2008 - 2015