Tratamente naturiste, terapii complementare, produse CaliVita
Prima paginaAfectiuniCatalog produseTerapiiRemedii naturisteAfacerePromotiiPrincipii naturaleStil de viata
Cosul de cumparaturi

Produse adaugate:

 Momentan, cosul dvs. este gol.

Comanda telefonic: 0736.737271

Recomanda pagina curenta

  Hemoragia nazala

Ce este si care sunt cauzele?

Hemoragiile nazale sunt produse de spargerea vaselor de sange din nas, in special a celor din sept. Incepe si se opreste brusc. Principalele cauze sunt uscaciunea aerului si traumatismele minore.

Cand trebuie sa mergeti la doctor?

Daca hemoragia nazala se produce dupa ce v-ati lovit la cap, daca v-ati tratat singur mai bine de zece minute si sangerarea nu s-a oprit, daca sangele vine din partea din spate a nasului si se scurge prin gat sau daca hemoragiile nazale sunt frecvente.

Indicatii pentru viata de zi cu zi

Asezati-va si inclinati putin capul in fata, pentru ca sangele sa nu obstructioneze tractul respirator. Respirati pe gura.

Tineti intre degetul mare si aratator, timp de cinci-zece minute, in partea moale dintre muchia nasului si nari. Inmuiati un prosop in apa rece, stoarceti-1 bine si puneti-1 pe frunte si pe nas. Mentineti in casa umiditatea adecvata. Daca aveti frecvent hemoragii nazale, luati polivitamine si fier, precum si suficienta vitamina C. Tratati in primul rand afectiunea care sta la baza tulburarii, cum ar fi hipertensiunea sau leucemia.

Lista simptome / boli si tratament aferent

Ce nu trebuie sa faceti

Dupa ce hemoragia se opreste, nu va curatati imediat narile. Nu consumati condimente iuti. Reduceti consumul de ciocolata, cafea, cacao, portocale si caise. Daca aveti frecvent hemoragii nazale, nu luati aspirina decat daca este absoluta nevoie.

Remedii traditionale

Exista mai multe modalitati de a opri hemoragia nazala: Prindeti-va intre ele degetele mijlocii si trageti foarte tare. Daca hemoragia se produce la un copil prea mic ca sa faca aceasta singur, prindeti dumneavoastra degetele mijlocii ale copilului si trageti. In majoritatea cazurilor, hemoragia se produce doar la o nara. Ridicati bratul din partea opusa, dati capul pe spate si stati linistit. Hemoragia ar trebui sa inceteze. Continuati sa tineti o vreme bratul ridicat. Daca hemoragia se produce la ambele nari, ridicati ambele brate si intindeti-le bine, apasand cu ele urechile. Grupati-va degetele si tineti-le in apa rece. Loviti-va usor pe frunte.

Terapie alimentara

Mancati albus cu zahar (pentru copii): Ingrediente : doua albusuri, 30 g de zahar. Preparare: bateti albusurile, puneti-le intr-o cana cu apa clocotita si zahar si lasati-le acolo timp de trei minute. Mancati-le imediat, de doua ori pe zi. Beti suc de ridichi cu zahar : Ingrediente : ridichi de iarna, zahar. Preparare: taiati ridichea felii si puneti-o intr-un storcator. Amestecati sucul cu zahar si beti cate 50 ml, de trei ori pe zi, timp de trei zile.

Comentarii (0)

Nume
E-mail ( nu se publica online )
Comentariu
Ca masura de securitate, va rugam sa tastati literele de mai jos exact asa cum apar.
»


Drepturi de autor © Terapii-naturiste.ro 2008 - 2015