Tratamente naturiste, terapii complementare, produse CaliVita
Prima paginaAfectiuniCatalog produseTerapiiRemedii naturisteAfacerePromotiiPrincipii naturaleStil de viata
Cosul de cumparaturi

Produse adaugate:

 Momentan, cosul dvs. este gol.

Comanda telefonic: 0736.737271

Recomanda pagina curenta

  Raceala si gripa

Ce este si care sunt cauzele?

Raceala este o infectie a tractului respirator superior produsa de un virus. Printre simptome se numara curgerea nasului, stranutul, durerile de gat, tusea si uneori febra. Gripa are aproape toate simptomele de mai sus si este produsa de un alt virus. Cele doua afectiuni sunt greu de deosebit, cu exceptia faptului ca persoana bolnava de gripa poate avea febra mai mare.

Exista trei tipuri de raceala: De tip rece: aversiune fata de frig, absenta transpiratiei, stranut, stare usor febrila, mucus alb si subtire si tuse. Apare cu precadere iarna sau primavara. De tip cald: febra, transpiratie, dureri sau mancarime in gat, gura si nasul uscate, tuse, mucus galbui si gros sau curgerea nasului. Apare cu precadere la sfarsitul primaverii sau la inceputul toamnei. De tip umed: febra, senzatie de greutate in cap, greata, senzatie de umflare in piept sau in partea inferioara a abdomenului. Apare cu precadere in timpul caniculei.

Cand trebuie sa mergeti la doctor?

Daca aveti febra mare sau daca persista mai mult de doua-trei zile, sau daca simtiti dureri intense in urechi, stomac, plamani sau cap. Daca vi s-au umflat amigdalele ori ganglionii gatului si respirati greu sau suierat.

Lista simptome / boli si tratament aferent

Indicatii pentru viata de zi cu zi

Beti multa apa sau ceai verde. Beti zilnic opt cani de apa. Mancati lucruri usor digerabile. Mancati mai mult usturoi si ceapa, precum si alimente bogate in zinc, cum sunt laptele, laptele de soia, carnea slaba, pestele, fasolea si branza. Daca faceti urmatoarele lucruri, veti fi mai putin expusi la raceala: Imbracati-va calduros, mai ales la picioare. Aveti grija la schimbarea vremii. Daca va prinde ploaia, beti ceai cald din cinci felii de ghimbir si o lingurita de zahar brun. Destindeti-va. Nu va implicati in vreo activitate epuizanta. Dormiti suficient.

Spalatul frecvent pe maini poate preveni raceala. Vara spalati-va pe fata si pe nas cu apa rece. Treptat extindeti zona, pana ajungeti sa faceti chiar dus rece. In sezonul gripei, clatiti-va gura cu apa sarata (o lingurita de sare la 250 ml de apa) sau tineti in gura o maslina sarata cand iesiti afara. Locuinta trebuie sa fie calda, cu aer curat si umed. In sezonul gripei, afumati casa cu otet. La fiecare 9,3 m2 folositi 50 ml de otet de orez si 50 ml de apa. Puneti lichidul pe o soba, pentru a steriliza aerul.

Ce nu trebuie sa faceti

Evitati alimentele condimentate, prea sarate si grase. Evitati alimentele reci si crude. Daca simtiti ca sunteti pe cale sa raciti, nu mancati pepene verde sau castraveti. Nu beti alcool. Nu mergeti la culcare imediat dupa ce v-ati spalat pe cap. Uscati-va mai intai parul. Evitati pe cat posibil locurile aglomerate. Evitati sa va suflati nasul puternic, pentru a nu contracta o infectie a urechii. Suflati pe rand, cate o nara. Daca sunteti racit, nu calatoriti cu avionul.

Remedii traditionale

Dati in clocot 250 ml de otet de vin si inmuiati in el un servetel. Tineti servetul sub nas si inhalati aburii timp de doua minute. Aveti grija sa nu va ardeti. Acoperiti-va gura si nasul cu un servetel cald si umed. Reglati un uscator de par la puterea minima si tineti-1 indreptat catre fata, timp de un minut. Servetelul trebuie sa fie tot timpul cald si umed. Repetati procedura de trei ori pe zi. Aveti grija sa nu va opariti. In perioada de inceput a racelii, tineti in foc, cu clestele, o mandarina, rasucind-o continuu pana ce degaja o aroma intensa. Curatati-o de coaja, lasand pielita alba, si mancati-o. Simptomele se pot ameliora daca puneti pasta de dinti pe ambele tample si in santuletul de sub nas, pana mai sus de jumatate.

Alegeti una dintre variante si aplicati-o o data pe zi: Q Frecati-va palmele pana se incalzesc, apoi mangaiati-va fata de la frunte spre barbie si de la tample pana la mandibula, pana ce simtiti ca s-a incalzit. Cu degetele aratatoare si mijlocii impingeti pielea dinspre punctul dintre sprancene catre tample, timp de un minut. Frecati de mai multe ori cu degetele partea din spate a capului. De asemenea, frecati de mai multe ori scobitura de la ceafa, in exteriorul celor doi muschi mari ai gatului, pe care o puteti pipai cand inclinati gatul in fata si aplecati capul.

Apasati usor, timp de un minut, punctul aflat la doua degete de santul incheieturii mainii, pe partea interioara a antebratului, in dreptul degetului mare. Daca aveti nasul congestionat, apasati usor cu aratatoarele, timp de un minut, punctele din mijlocul santurilor de la marginea externa a narilor. Frecati si framantati cu degetele mari si aratatoarele, timp de un minut, pielea de la coltul interior al ochilor pana la varful nasului. Daca tusiti, apasati usor, timp de un minut, adancitura dintre clavicule, deasupra sternului.

Terapie alimentara

Beti fiertura de usturoi: Ingrediente: 1 catel de usturoi, lapte. Preparare: curatati usturoiul, pisati-1 si puneti-1 intr-o oala impreuna cu o cana de lapte fierbinte. Amestecati si lasati la infuzat 15 minute. Filtrati laptele printr-un tifon si beti-1 lent, de trei ori pe zi. Daca aveti senzatii neplacute la stomac, renuntati la acest remediu. Mancati ridichi cu ceapa verde : Ingrediente: 200 g de ridichi, 3 cepe verzi (doar partea alba). Preparare : puneti ingredientele intr-un vas impreuna cu trei cani de apa si dati in clocot, apoi lasati la foc mic zece minute. Mancati ridichile si beti zeama, o data pe zi.

Comentarii (0)

Nume
E-mail ( nu se publica online )
Comentariu
Ca masura de securitate, va rugam sa tastati literele de mai jos exact asa cum apar.
»


Drepturi de autor © Terapii-naturiste.ro 2008 - 2015