Studiile clinice au scos in evidenta efectul benefic al scortisoarei in echilibrarea nivelului glicemiei, al colesterolului si tensiunii arteriale. De asemenea regleaza glicemia preprandiala, nivelul trigliceridelor, al colesterolului LDL si nivelul total al colesterolului. Reducerea glicemiei si combaterea rezistentei la insulina contribuie la scaderea greutatii corporale. Scaderea glicemiei si modificarea pozitiva a proportiei diferitelor tipuri de colesterol poate ameliora simptomele diabetului in faza preliminara si sindromul metabolic, amanand eficient instalarea diabetului.

Alte efecte:
•amelioreaza simptomele diabetului in faza preliminara si sindromul metabolic, amanand eficient instalarea diabetului
•stabilizeaza si mentine glicemia in diabetul non-insulinodependent
•asigura protectie fata de afectiunile conexe diabetului (renale, cardiovasculare)
•protejeaza impotriva leziunilor si emboliilor cerebrale
•reduce tesutul adipos fara afectarea masei musculare

Mod de administrare: in timpul meselor principale.