Tratamente naturiste, terapii complementare, produse CaliVita
Prima paginaAfectiuniCatalog produseTerapiiRemedii naturisteAfacerePromotiiPrincipii naturaleStil de viata
Terapii naturale
Cosul de cumparaturi

Produse adaugate:

 Momentan, cosul dvs. este gol.

Comanda telefonic: 0736.737271

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Recomanda pagina curenta fotografie, natura, cluj, nunta
Fotografie profesionala Cluj-Napoca; naturalete

  Ce sunt terapiile alternative / complementare?

Terapiile alternative sunt modalitati de vindecare sau de pastrare a sanatatii, ce pornesc de la o perspectiva "integrala" asupra vietii si organismului uman, intentia acestora fiind aceea deCatalog produse naturiste CalivitaLista simptome / boli si tratament aferent a aborda simultan cat mai multe aspecte ale fiintei umane. Exista o diferenta intre terapiile complementare si cele alternative? Teoretic da. Desi termenii se confunda uneori, asa cum le spune si numele, terapiile complementare sunt cel mai adesea folosite ca o modalitate de tratament aditionala medicinei alopate, pe cand, terapiile alternative, teoretic, o exclud pe aceasta din urma.

Dincolo de definitii si teorie, medicina naturista (complentara sau alternativa) reprezinta o grupare de sisteme , practici si produse de ingrijire a sanatatii care in timp si-au dovedit eficacitatea, fiind abordate ca masuri de profilaxie, tratament, vindecare sau punere in forma, acolo unde medicina alopata, ce trateaza prin insasi denumirea ei altceva decat boala - simptomele acesteia, a dat gres, sau a intarziat sa dea rezultate  (etimologic, cuvantul alopat deriva din "allo" - alt/alta si "pathos" – boala).

In timp, anumite practici alternativ - complementare au fost acceptate si oficial , fiind integrate alaturi de medicina clasica in ceea ce se cheama medicina integrativa sau holistica.

Fara a incerca sa realizam o clasificare a terapiilor alternativ - complementare, iata mai jos o lista cu cele mai cunoscute dintre acestea:

Acupunctura
Aromoterapie
Astrologie medicala
Ayurveda
Biofeedback
Balneoterapia
Bioenergoterapia
Bowtech
Chi Kung (Qi Gong)
Cristaloterapie
Cromoterapie
Fitoterapie
Homeopatie
Kinetoterapia
Masaj
Meloterapie
Pranic Healing
Presopunctura
Radiestezie (Inforenergetica)
Reflexoterapie
Reiki
Sacroterapia
Taijiquan
Tehnica radianta
Yoga
 Drepturi de autor © Terapii-naturiste.ro 2008 - 2015