
Produse adaugate:
Comanda telefonic: 0735.535299
Ulei volatil de coriandru (Aetheroleum coriandri)Uleiul de coriandru se obtine din fructele uscate si sfaramate, dupa o prealabila macerare in apa calda, prin distilarea cu vapori de apa. Gradul de maturizare a fructelor, inainte de recoltare, contribuie foarte mult la calitatea uleiului, deoarece compozitia uleiului volatil existent in planta verde si in fructele imature este mult diferita de cea a fructelor mature.
Uleiul volatil din fructe de coriandru este un lichid incolor sau galben-deschis, cu miros aromatic, caracteristic si agreabil, asemanator celui de trandafir. Este solubil in alcool, eter de petrol, uleiuri grase si este insolubil in apa.
Componentul principal al uleiului este linaloolul, prezent in proportie de 50-75%.
Se produce in cantitati mari, fiind utilizat in cea mai mare parte in domeniul odorantelor. In industria parfumurilor se foloseste in compozitii orientale sau florale, aducand note dulci, usor lemnoase si picante. Se foloseste, de asemenea, pentru parfumarea sapunurilor, cremelor, a diferitelor lotiuni cosmetice.
Este un bun carminativ si stomahic. Se recomanda impotriva asteniei nervoase, dar mai ales ca stimulent al memoriei (3-5 picaturi de 3 ori pe zi, dupa mese).
Cateva picaturi dintr-o solutie alcoolica de 10% ulei de coriandru, adaugate intr-un vin alb, ii confera acestuia o autentica aroma de muscat. Este utilizat intr-o gama mare de arome si condimente. Cantitatea maxima admisa in produse alimentare este de 0,012%.
In mod experimental, s-a stabilit ca uleiul din fructe de coriandru are proprietati hipoglicemiante.