Tratamente naturiste, terapii complementare, produse CaliVita
Prima paginaAfectiuniCatalog produseTerapiiRemedii naturisteAfacerePromotiiPrincipii naturaleStil de viata
Cosul de cumparaturi

Produse adaugate:

 Momentan, cosul dvs. este gol.

Comanda telefonic: 0735.535299

Recomanda pagina curenta

  Ulei volatil de musetel (Aetheroleum chamomillae)

Se obtine prin hidrodistilarea florilor proaspete sau uscate recoltate in lunile iulie-august. Randamentul de obtinere a uleiului este de 0,3-1%.

Este un lichid vascos, de culoare albastra intensa, iar in contact cu aerul si lumina isi schimba culoarea devenind verde apoi brun. Culoarea albastra a uleiului se datoreaza camazulenei, o hidrocarbura sescviterpenica ciclica, care ia nastere in timpul distilarii din matricina.

Componentii principali ai acestui ulei sunt urmatorii:

- farnesol,
- bisabolol,
- linalool,
- seseviterpenoide,
- spiroeteri,
- hidrocarburi monoterpenice.

Bisabololul reprezinta unul dintre compusii puternic antiinflamatori care, in ultimii ani, este tot mai frecvent introdus in preparate medicamentoase si cosmetice. S-a stabilit ca atat camazulena, cat si bisabololul si spiroeterii, componenti principali ai uleiului, au actiune antimicrobiana, antiinflamatorie si antifungica foarte pronuntata.

Alaturi de uleiul de lavanda si de menta este unul dintre principalele uleiuri utilizate in diferite preparate farmaceutice si cosmetice.

Se foloseste pentru combaterea durerilor abdominale si a celor articulare. Prezinta un efect favorabil in unele stari alergice si in astmul bronsic al copiilor. Are proprietati antispasmodice, carminative, stomahice si sedative.

Uleiul de musetel are o toxicitate scazuta si este indicat in inflamatii de diverse etiologii, intern si extern, precum si in arsuri, conjunctivite, dermatite, gastrite. In unele cazuri amelioreaza starea de voma cauzata de ingestia grasimilor sau se recomanda impotriva intoxicatiilor, cand alte remedii nu dau rezultate.

Masajele cu ulei de musetel, introdus intr-o baza de ulei vegetal, amelioreaza durerile musculare sau pe cele reumatice. Are efecte pronuntate asupra sistemului nervos, actionand ca sedativ si ca antidepresiv. Este indicat impotriva starilor de irascibilitate, convulsiilor, hipersensibilitatii, astmului si altor afectiuni insotite de inflamatii si durere.

Aplicat pe piele, uleiul de musetel este analgezic, antiflogistic, cicatrizant si antiseptic. Proprietatile sale il fac un remediu excelent impotriva arsurilor si poate fi aplicat pe rani sau abcese, fiind indicat in tratarea oricarui tip de inflamatie a pielii, impotriva dermatitei sau acneei. Ca agent antialergic este utilizat in cazul eruptiilor cutanate de natura alergica, avand efecte deosebite in tratarea urticariei.

Ca ingredient odorant este putin folosit, intra in unele compozitii de parfumuri pentru notele de varf, dar mai ales in compozitii pentru sapunuri si lotiuni cosmetice datorita efectelor sale antiseptice si antiinflamatorii.

Comentarii (0)

Nume
E-mail ( nu se publica online )
Comentariu


Drepturi de autor © Terapii-naturiste.ro 2008 - 2012