Tratamente naturiste, terapii complementare, produse CaliVita
Prima paginaAfectiuniCatalog produseTerapiiRemedii naturisteAfacerePromotiiPrincipii naturaleStil de viata
Cosul de cumparaturi

Produse adaugate:

 Momentan, cosul dvs. este gol.

Comanda telefonic: 0736.737271

Recomanda pagina curenta

  Recomandare tratament natural pentru epilepsie

In tabel este prezentata reteta recomandata de medicul nostru cu produsele naturiste necesare in tratarea acestei afectiuni:

Afectiuni / simptome Produse naturale recomandate Mod folosire Recomandari / comentarii
Epilepsie Rhodiolin 1-1-1 -
Noni 1-1-1 -
(Zen Thonic) 1-1-1 -
Coenzyme Q10 1-1-0 -
Oxy Max 5-10-10 picaturi in pahar mare cu apa plata
Stress Management B-Complex 1-0-1  

Legenda:

- 1-1-1 = 1 (tableta / capsula / lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara (la " Mod folosire ").
- (...) = un produs intre paranteze este o alternativa la produsul ce il precede - se va alege doar unul.

Epilepsia este o boala cronica caracterizata prin repetarea de crize convulsive, datorate descarcarilor electrice brutale la nivelul unor celule din creier. In circa 1/3 din cazuri nu poate fi identificata nici o cauza evidenta; se vorbeste in acest caz despre epilepsie esentiala. In alte cazuri este vorba despre epilepsie ca simptom al altei boli: alcoolism, tumora cerebrala, accident vascular cerebral, malformatie a unor vase din creier, intoxicatie, sechele dupa traumatism cranian etc. este o boala frecventa prezenta in special la varstnici si copii; 50% dintre epilepsii apar inaintea varstei de 10 ani.

Ca simtomatologie, se disting crizele generalizate, in care este implicat tot corpul si crizele partiale, in care este implicata o singura parte a corpului. Diferitele tipuri de crize generalizate sunt urmatoarele: 1. Absenta: scurta pierdere a constientei (sub 20 secunde). 2. Criza mioclonica: contractii puternice, bruste si de scurta durata ale muschilor, afectand in mod egal cele doua jumatati ale corpului, in general fara pierdere de constienta. 3. Criza tonicoclonica (cea mai frecventa): faza de rigiditate (tonica) cu durata de 10-20 secunde, cu contractia intregului corp si pierderea constientei; ulterior faza clonica, avand o durata de 30 secunde, constand in contractii musculare bruste, intense si de scurta durata, cu relaxarea intermitenta, care se opresc progresiv; in fine faza numita postcritica (dupa terminarea convulsiilor), de durata variabila, cu reluarea progresiva a constientei.

Diferitele tipuri de crize partiale sunt urmatoarele: 1.Criza motorie de tip Bravais-Jackson: contractiile afecteaza o singura parte a corpului, incepand de la nivelul degetelor mainii, cuprinzand progresiv membrul superior, apoi fata si membrul inferior. 2. Criza senzitiva sau senzoriala: tulburari de vedere, auz, miros, gust sau ameteli (vertij). Ca evolutie, principala complicatie este starea de rau epileptic: succesiune de crize fara revenire la o stare normala de constienta, putand antrena decesul pacientului. Ca educatie, cunoasterea factorilor declansatori (intreruperea brusca a tratamentului, consumul de alcool, surmenajul sau insomniile, privitul la televizor sau la monitorul de calculator, jocurile video, etc) este foarte importanta.

Comentarii (0)

Nume
E-mail ( nu se publica online )
Comentariu
Ca masura de securitate, va rugam sa tastati literele de mai jos exact asa cum apar.
»


Drepturi de autor © Terapii-naturiste.ro 2008 - 2015