Hernia de disc este o afectiune prin care o parte din discul intervertebral se rupe si ajunge sa comprime radacinile nervoase sau maduva spinarii aflate in canalul spinal din vecinatatea sa.

Etape in dezvoltarea herniei de disc

  1. Hernierea discului. In aceasta faza, proteinele din nucleul pulpos patrund in fisurile inelului fibros. Discul se umfla si depaseste vertebrele. De multe ori, in acest stadiu nu sunt afectate nici maduva spinarii si nici radacinile nervoase, de aceea pot sa nu apara simptome.
  2. Ruptura de disc. In aceasta faza, materialul din interiorul nucleului trece de inelul fibros, sunt afectate radacinile nervoase si incep sa apara simptomele specifice herniei de disc.
  3. Fragment liber. In aceasta faza, o parte din nucleu se rupe si devine fragment liber in canalul vertebral, unde comprima maduva spinarii si radacinile nervoase din zona respectiva. Simptomatologia se agraveaza mult.

Tratamentul naturist al herniei de disc

Doar 5 % dintre herniile de disc ajung sa fie operate. Restul se pot trata medicamentos cu conditia ca pacientul sa se prezinte rapid la medic, sa ii fie pus un diagnostic corect si sa se stabileasca un tratament corespunzator.

Sedinte de REFLEXOTERAPIE

Reflexoterapia, pe langa efectele sale extrem de benefice asupra coloanei si herniei de disc, pregateste terenul pentru aplicarea urmatoarei metode de tratament: infiltratiile.

INFILTRATIILE LOCALE cu remedii naturiste, homeopate