Veninul de albine este folosit in tratamentele medicale datorita efectelor sale terapeutice despre care se spune ca ar avea efect in boli precum artrita, bursita, tendinita, refacerea zonelor afectate de cicatrici, afectiuni hepatice si circulatorii. Multe dintre aceste efecte insa nu au fost probate stiintific, iar cei care vor sa urmeze acest tip de terapie este bine sa o faca sub stricta supraveghere a unui apiterapeut. 

Veninul de albine are o structura complexa continand enzime, proteine si peptide, aminoacizi, zaharuri, fosfolipide si alti compusi volatili. Cel mai important compus al veninului de albine este melitina care are puternice efecte anti-inflamatoare, anti-bacteriene si anti-virale.

Veninul de albine ar avea  rezultate deosebite asupra sistemului nervos, endocrin, cardiovascular, imunitar, osteo-muscular, asupra sangelui prin scaderea VSH-ului patologic, formarea de globule rosii, trombocitelor, ajuta la fluidizarea sangelui. 

Se pot trata cu succes afectiuni hepato-biliare (hepatita B cronică si ciroza hepatica) prin reducerea simptomelor specifice acestor boli si ameliorarea starii fizice generale

Functia hepatica mai poate fi stimulata si de alte produse apicole: polen, miere, laptisor de matca si propolis;

Veninul de albine are de asemenea efect in tratamentul hipertensiunii arteriale, poliartritei de cauza infectioasa si reumatica, spondilitei, sponidlozelor, gonartrozei, coxartrozei, herniei de disc netraumatice, lombosciaticii; sclerozei in placi

Veninul de albine se poate folosi si pe puncte de acupunctura, in afectiuni tiroidiene autoimune (asociat cu propolis, laptisor de matca, polen).

In prezent, veninul de albine purificat este alternativa naturista la injectiile cu Botox datorita efectelor dovedite de combatere a ridurilor. Se vinde sub forma de flacoane cu Ser de tratament cu venin de albine. Acesta are proprietati hidratante si de refacere a echilibrului natural al pielii cu efecte clare de intindere a pielii. Prin actiunea sa, el stimuleaza producția de colagen și elastină a pielii. Prin utilizarea serului cu venin se reduc vizibil liniile fine care formeaza ridurile si se obtine relaxarea mușchilor faciali.

Produse:


Ser de tratament cu venin de albine purificat