Alimentatia sanatoasa, pe langa rolul sa nutritional, reprezinta in primul rand o metoda de preventie si de tratament eficienta, cu principii vii si active care utilizeaza factori naturali care isi mentin calitatea de produse organice, esentiale vietii.

O oaza intreaga de sanatate, hrana trupeasca si, de ce nu, sufleteasca, se regaseste in natura, iar puterea ei de vindecare este miraculoasa si fara efecte secundare; noi doar trebuie sa cautam, sa alegem si sa consumam ceea ce avem nevoie: Lasati leacurile in borcanele lor daca puteti vindeca bolnavul cu ajutorul hranei! Hrana sanatoasa si vie, naturala este un excelent remediu atat pentru corp cat si pentru minte.

Doar hrana vie si proaspata ii permite omului sa ramana sanatos, sa fie fericit si sa simta adevarul“ afirma Pitagora. O alimentatie sanatoasa, echilibrata isi gaseste forta vindecatoare in ceea ce confera organismului, energie, vitalitate,cresterea si intarirea sistemului imunitar, detoxifiere, eliminarea radicalilor liberi.

Detoxifierea organismului este unul dintre beneficiile cele mai importante ale alimentatiei naturale; prin detoxifiere organismul isi regaseste capacitatea de a se regenera. Detoxifierea, purificarea este procesul de inlaturare din organism a radicalilor liberi, a toxinelor, metalelor grele, detoxifierea permite refacerea structurilor organice intr-un mod mai accelerat, omul avand, dupa cum am mai spus, o vitalitate mai mare in oricare dintre demersurile sale. In restabilirea sanatatii detoxifierea are un rol cheie, esential si este important ca omul sa constientizeze ca boala in sine reprezinta o stare de toxicitate a organismului si ca aceasta toxicitate este principala cauza a imbolnavirii organismului in ansamblul sau.

Vezi si Metode blande de detoxifiere a organismului