Prin  tehnica autohemoterapiei, o cantitate mica de sange este recoltata dintr-o vena a pacientului, este amestecata apoi cu anumite remedii naturale homeopate si apoi reinjectata in piele sau in zone musculare in care exista afectiuni. Sangele reinjectat are toate componentele specifice pacientului: hormoni, anticorpi, saruri si minerale, dar si substante metabolice aparute in urma unor afectiuni acute sau cronice.

Prin reintroducerea in organism a sangelui colectat, are loc o stimulare a imunitatii pacientului, deoarece sistemul imunitar capata un nou impuls de a lupta cu substantele colaterale care au aparut in sange in urma unor afectiuni. Ca urmare, aceasta tehnica poate fi aplicata in tratamentul multor afectiuni precum: imunodeficienta cronica, alergiile, guta, bolile de ficat, diabetul si afectiunile reumatice.

De asemenea, autohemoterapia determina o crestere a vitalitatii pacientului. Autohemoterapia este tot mai des aplicata si in centrele de estetica medicala pentru ameliorarea si tratamentul afectiunilor dermatologice.