Mezoterapia a fost descoperita in 1952, de un medic francez, pe nume Michael Pistor. Ea reprezinta o metoda de tratament cosmetic  nechirurgicala. De-a lungul timpului, aceasta metoda a dobandit o tot mai mare popularitate si este utilizata intens pentru modelarea corporala, reducerea celulitei si intinerirea pielii.

Mezoterapia consta in injectarea unor medicamente, vitamine, minerale si aminoacizi in piele. Injectiile contin combinatii de substante destinate fiecarei afectiuni in parte, ceea ce face ca tratamentul sa fie eficient si rapid. Injectarea substantelor de tratament se face in stratul mijlociu al pielii, mezodermul, in mai multe puncte ale zonei afectate. Aceste medicamente sunt de regula o combinatie de extracte din plante, minerale, enzime si elemente care dizova grasimea, ce contribuie la hranirea  pielii si la regenerarea metabolismului, stimuland producerea de elastina si colagen. Acest tip de tratament este preferat de tot mai multi pacienti datorita metodelor mai putin dureroase si cu eficienta ridicata.

Modelarea corporala si scaderea in greutate

Cu ajutorul mezoterapiei se obtin rezultate eficiente in conturarea bratelor, abdomenului, picioarelor si a intregului corp. Mezoterapia utilizeaza substante cu rol de dizolvare a grasimilor care ajuta la inlaturarea stratului adipos din zonele afectate, imbunatatind circulatia si arderile. De asemenea, vitaminele si aminoacizii folositi au rolul de a intari si netezi pielea, imbunatatind tonusul si aspectul.

Reducerea celulitei

Celulita este o problema  ce afecteaza majoritatea femeilor peste 20 de ani. Ea e cauzata de proasta circulatie, hernierea grasimii, slabirea tesutului conjunctiv, congestia limfatica si anumite modificari hormonale. Celulita apare in tesutul subcutanat, unde celulele de grasime sunt aranjate in mici camere inconjurate de tesut conjunctiv, numite septuri. Cand celulele de grasime din zona retin apa sau toxine, ele cresc in volum si devin mai vizibile, determinand restrangerea  tesutului conjuctiv. Astfel apare celulita sau aspectul de coaja de portocala. Celulele tesutului conjunctiv se contracta si se intaresc datorita presiunii exercitate asupra lor de celulele de grasime si isi pierd elasticitatea.

Mezoterapia corecteaza aceste probleme cauzate de cresterea in greutate prin imbunatatirea circulatiei si a drenajului limfatic, dizolvarea grasimilor in exces si intarirea tesuturilor conjunctive.

Tratamentul impotriva caderii parului

Exista numeroare persoane, atat femei, cat si barbati, care se confrunta cu caderea parului. De regula aceasta este cauzata de proasta circulatie la nivelul capului, dezechilibre nutritionale sau exesul de hormon DHT, in cazul barbatilor. In cazul caderii parului, tratamentul prin mezoterapie urmareste stimularea circulatiei sanguine la nivelul scalpului si cresterea naturala a parului.

Reintinerirea fetei si gatului si hidratarea pielii

Acumularea de grasime, scaderea elasticitatii pielii, excesul de radicali liberi si inaintarea in varsta sunt factori care determina aparitia ridurilor si aspectul de piele lasata la nivelul fetei si al gatului. Prin mezoterapie se introduc la nivelul corium-ului (stratul de piele cuprins intre epidermă și stratul adipos subcutanat) substante antioxidante puternice si aminoacizi care inlatura efectele radicalilor liberi si ajuta la intinderea tesutului lasat. Mezoterapia ajuta la reintinerirea pielii fetei si a gatului fara crea un aspect nenatural si fara a necesita o perioada de recuperare. De asemenea, prin substantele utilizate se realizeaza si o hidratare intensa a pielii.

Pigmentarea faciala

Tratamentul prin mezoterapie poate vindeca efectiv si tine sub control diferite tipuri de pigmentari ale pielii: melasma, pigmentarea post inflamatorie, cearcanele negre din jurul ochilor, petele cauzate de expunerea la soare.

Pungile de sub ochi

In cazul persoanelor care sufera de aspectul neplacut al umflaturilor de sub ochi, mezoterapia ofera o modalitate de eficienta de reducere a acestora fara a implica operatia. Se apeleaza in acest caz la injectarea unor substante ce dizolva grasimea (procedura numita lipoliza). Acest tip de tratament nu necesita inlaturarea chirutgicala a grasimii acumulate.

Barbia dubla

Inlaturarea aspectului neplacut de barbie dubla se poate face usor si eficient prin mezoterapie, utilizandu-se diferite solutii care dizolva grasimea. Rezultatul acestui tratament este foarte rapid, deoarece zona tratata este mica.  Concomitent se utilizeaza si o combinatie de substante care determina intinderea pielii.