Bulimia este o dependență de mâncare, ce nu presupune instalarea obezității. Bulimia este specifică indeosebi femeilor și nu este altceva decat o manifestare a unei probleme de ordin psihic, care este insa este foarte greu de recunoscut de catre persoanele afectate.

Bulimia se manifesta prin consumarea compulsiva a unor anumite alimente, iar apoi, de cele mai multe ori este insotita de un sentiment de vina care determina provocarea varsaturilor sau consumul de laxative. Persoanele care sufera de aceasta boala sunt de cele mai multe ori firi slabe, care insa doresc sa arate celorlalti ca de fapt sunt opusul, si demonstreaza acest lucru prin controlul greutatii corporale. Problema, odata instalata si netratata de un psiholog poate duce la grave complicatii de natura digestiva si psihica. 

Tratamente complementare pentru bulimie

Tratamentul de baza trebuie efectuat de un psihoterapeut cu experienta. In ajutorul acestuia exista si remediile naturiste, terapiile complementare si o serie de forme de gimnastica: acupunctura, gimnastica energetica taiji quan, qi gong, yoga.